Tauren

Wat betekent Tauren?

Woordenboek Publicatie Tauren op 30 augustus 2023

Tauren


Tauren Fury Warrior
Tauren Fury Warrior

Een tauren is een fantasiewezen dat lijkt op een mens met het hoofd, de hoorns en de hoeven van een stier. Ze worden vaak geassocieerd met de natuur, de aarde en de dieren.

Een tauren heeft meestal een groot en gespierd lichaam, bedekt met bruin of zwart haar. Ze hebben lange haren op hun hoofd en kin, en soms ook op hun armen en benen. Hun ogen zijn meestal bruin, groen of blauw. Ze dragen vaak leren of bonten kleding, versierd met veren, kralen of botten. Ze gebruiken meestal wapens zoals bijlen, speren, hamers of bogen.

Een tauren heeft veel kracht, uithoudingsvermogen en weerstand. Ze kunnen zware klappen uitdelen en ontvangen. Ze zijn ook goed in het omgaan met dieren en planten. Ze hebben een sterk gevoel voor eer, loyaliteit en traditie. Ze zijn meestal vreedzaam en wijs, maar kunnen ook woest en wild worden als ze bedreigd worden.

Een tauren heeft ook een aantal zwaktes. Ze zijn niet erg snel of behendig. Ze hebben moeite met het aanpassen aan nieuwe situaties of culturen. Ze zijn soms te koppig of trots om hulp te vragen of te accepteren. Ze hebben ook een natuurlijke vijand in de centauren, die hun land willen afpakken.

Karakter creatie Horde Tauren
Karakter creatiescherm van World of Warcraft.

Racials

Een tauren heeft een aantal racial pluspunten die hen onderscheiden van andere rassen. Een tauren kan bijvoorbeeld:

 • Een oorverdovende oorlogskreet slaken die vijanden verzwakt of vrienden versterkt.
 • Een krachtige stoot geven met zijn hoorns die vijanden omver werpt of verlamt.
 • Een verbinding maken met de geesten van de voorouders die hem raad of genezing geven.
 • Een band smeden met een dierlijk metgezel die hem helpt in de strijd of het avontuur.

Historie

De tauren hebben een lange en rijke historie die teruggaat tot het begin der tijden. Volgens hun legendes waren zij de eerste kinderen van de Earth Mother, een goddelijke entiteit die de wereld schiep. Zij leefden in harmonie met de natuur en de andere rassen, totdat de duistere krachten hen aanvielen. De tauren moesten vluchten naar de barre vlaktes van Kalimdor, waar zij vochten tegen de centauren, de orks en de mensen. Uiteindelijk vonden zij een bondgenoot in de sjamaan Thrall, die hen uitnodigde om zich aan te sluiten bij de Horde, een alliantie van verstoten rassen. De tauren accepteerden dit aanbod en vestigden zich in Mulgore, een vruchtbaar land waar zij hun cultuur en spiritualiteit konden herstellen.

Games

Er zijn verschillende games waar je een tauren kunt spelen of tegenkomen.

 • World of Warcraft
  Een online role-playing game waar je kunt kiezen uit verschillende rassen en klassen om avonturen te beleven in een enorme fantasiewereld. Als je een tauren speelt, kun je kiezen uit klassen zoals krijger, jager, sjamaan, druïde of monnik. Je kunt ook lid worden van verschillende facties zoals de Horde, de Cenarion Circle of de Earthen Ring.
 • Warcraft III
  Een real-time strategy game waar je kunt kiezen uit vier facties om te strijden om de controle over het land van Azeroth. Als je de Horde speelt, kun je gebruik maken van tauren units zoals grunts, hoofdmannen, totems of kodo’s. Je kunt ook helden rekruteren zoals Cairne Bloodhoof, Baine Bloodhoof of Hamuul Runetotem.
 • Hearthstone
  Een online card game waar je kunt kiezen uit verschillende helden en kaarten om te duelleren tegen andere spelers of computergestuurde tegenstanders. Er zijn veel kaarten die gebaseerd zijn op tauren personages of wezens, zoals Sunwalker, Earth Elemental, Spiritwalker of Tauren Warrior.
 • Diablo III
  Een action role-playing game waar je kunt kiezen uit verschillende klassen om te vechten tegen de krachten van het kwaad in een duistere fantasiewereld. Er zijn een paar tauren-achtige wezens die je kunt tegenkomen of bevechten, zoals de Khazra, de Moon Clan of de Savage Beast.

In sommige games gebruiken game karakters de stat tauren om hun kracht, uithoudingsvermogen of weerstand aan te geven.

 • Final Fantasy XIV
  Een online role-playing game waar je kunt kiezen uit verschillende rassen en klassen om avonturen te beleven in een magische fantasiewereld. Er zijn een paar karakters die de stat tauren hebben, zoals de Roegadyn, de Au Ra of de Hrothgar. Zij hebben meestal een hoog fysiek vermogen, maar een laag magisch vermogen.
 • Monster Hunter
  Een action role-playing game waar je kunt jagen op verschillende monsters om materialen te verzamelen en wapens en uitrustingen te maken. Er zijn een paar monsters die de stat tauren hebben, zoals de Diablos, de Barroth of de Uragaan. Zij hebben meestal een hoog aanval en verdediging, maar een laag snelheid en elementaire weerstand.
 • Pokemon
  Een mediafranchise die bestaat uit games, anime, manga, kaarten en speelgoed waar je verschillende wezens kunt vangen, trainen en laten vechten. Er zijn een paar pokemon die de stat tauren hebben, zoals de Tauros, de Bouffalant of de Mudsdale. Zij hebben meestal een hoog aanval en uithoudingsvermogen, maar een laag speciale aanval en speciale verdediging.
Tauren Shaman

          

Woordenboeken:

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
Blizzard: Tauren The peaceful tauren—known in their own tongue as the shu’halo—have long dwelled in Kalimdor, striving to preserve the balance of nature at the behest of their goddess, the Earth Mother. Engelse vlag
D&D Wiki: Tauren (5e Race) Tauren are described as half-bovine beings and are known to have a very large bulk and weight, long tails, bipedal hooves, and only three fingers per hand. Engelse vlag

Hashtags