Skeleton

Wat betekent Skeleton?

Woordenboek Publicatie Skeleton op 05 april 2023

Skeleton


Skelet met bril en pruik
Skelet met bril en pruik

Een skeleton is een soort fysiek gemanifesteerde ondode, die vaak voorkomt in fantasy, gothic en horrorverhalen. Skeletten komen ook voor in de mythische kunst. De meeste skeletten zijn van overleden mensen, maar ze kunnen ook voorkomen van elke ander type wezen dat op de aarde of in de fantasiewereld.

Skeletten worden gezien als personificatie van de dood sinds de middeleeuwen. Tijdens bepaalde feestdagen, zoals Halloween en de Dag van de Doden, worden skeletten afgebeeld als wezens van het kwaad of dood.

Evil sidekicks

Geanimeerde skeletten bestaan alleen uit botten en een schedel, het vlees en spieren zijn (meestal) niet aanwezig. Toch kunnen deze geanimeerde skeletten bewegen, alsof ze nog leven. Aangezien de hersenen van de skeletten niet of nauwelijks aanwezig zijn, zijn het ook niet de meest snuggere wezens.

In de populaire cultuur dienen skeletten vaak als schurkachtige personages vanwege hun duistere aard en de verbindingen met de dood en verderf. De skeletten doen vaak dienst als handlangers van een groter kwaad, als kanonvoer voor de legers van de sterkere en nog meer kwaadaardige schurken van de fantasywereld.

In dungeons zullen de skeletten door de gangen patrouilleren om eventuele indringers te elimineren. Het zijn de soldaten van de eindbazen van de dungeons. De eindbazen zijn in dit geval vaak necromancers, magiƫrs die de doden kunnen opwekken, of krachtigere ondoden, zoals liches of zelfs vampiers.

Wanneer een skelet uit elkaar valt, kunnen ze gewoon door gaan met “leven”. Het duurt even voordat ze de botten weer bij samen hebben om een skelet op te bouwen. Een necromancer kan een skelet maken van botten van meerdere mensen. Je kan een skelet behoorlijk hinderen door een essentiĆ«le bot weg te halen.

Pets of mounts

Naast menselijke skeletten zijn er ook skeletten van dieren en monsters. De skeletten van dieren worden vaak gebruikt door menselijke skeletten als pet (soort huisdier). De grotere skeletten kunnen gebruikt worden om op te rijden of zelfs te vliegen. Skeletten van olifanten, draken en neushoorns zijn geschikt als mount (rijdier).

Skeleton met pijl en boog
Het is bijna onmogelijk om een skelet te raken met pijlen, aangezien tussen de botten alleen gaten zitten.
Skeleton warrior met bijlen
Soldaten die bestaan uit botten, kunnen geen pijn lijden.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag Bones
Nederlandse vlag Skelet


          

Woordenboeken:

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
Monster Wiki: Skeleton Skeletons are the supporting frames of the bodies of vertabrae animals. Engelse vlag
Villains Wiki: Skeletons (folklore) Skeletons are a popular form of physically manifested undead found throughout fiction, notably in works of fantasy, science fiction, and horror. Engelse vlag
Wikipedia: Skeleton (undead) A skeleton is a type of physically manifested undead often found in fantasy, gothic and horror fiction, and mythical art. Engelse vlag

Hashtags

#FantasyWezens   #Horror   #OndodeGasten