Residual Hauntings

Wat betekent Residual Hauntings?

Woordenboek Publicatie Residual Hauntings op 30 april 2023

Residual Hauntings


Trap met verschijning
Trap met verschijning

Je spreekt van een residual haunting wanneer het lijkt of er iets in huis spookt. Het zijn de herhalende gebeurtenissen die niet kloppen. Een residual haunting is een negatieve (of soms juist positieve) ervaring die in huis in het verleden is gebeurt en daar psychisch blijft. Het is een soort filmopname of geluidsfragment die regelmatig op dezelfde plek afspeelt.

Voorbeelden van residual haunting zijn:

  • Je hoort iemand regelmatig op een trap lopen, maar er is niemand.
  • Je hoort een piano regelmatig uit zichzelf een dezelfde paar noten spelen, terwijl er geen speler aanwezig is en er geen mechaniek aanwezig is die de piano aanstuurt.
  • Je hoort voetstappen op de gang of op zolder, zonder dat er personen aanwezig zijn.
  • Je hoort kinderen lachen, mensen feesten, mensen vechten of vrouwen huilen (of mannen…).
  • Je hoort kanonschoten, sabels tegen elkaar slaan en geweerschoten op een leeg veld.
  • Je ziet een spookachtig schim om de zoveel tijd door dezelfde gang lopen of een trap opgaan, ook al is de gang of trap jaren geleden al gesloopt.
  • Je loopt een kamer in en je krijgt een beklemmend thuisgevoel of een angstig gevoel.

Deze type spoken hebben geen reactie met de directe omgeving, ze gedragen zich zoals ze op het moment van de “opname” waren. De restspoken zijn niet gevaarlijk en ze zijn eigenlijk niet eens aanwezig.

Aangezien de residual haunting verbonden is met de locatie, is het zeer moeilijk te verwijderen. Je zult erachter moeten komen waaraan de haunting is verbonden, zodat je het voorwerp kan verwijderen van de locatie. Het wordt een stuk moeilijker wanneer het een deel is van een huis, zoals de fundering of een trap.

Wanneer het spookt in huis,
Verschijning loopt door gang
Je hebt te maken met een spookverschijning, wanneer deze “spook” om de zoveel tijd van links naar rechts loopt of wanneer je regelmatig de stappen hoort terwijl er niemand is.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Nederlandse vlag Het spookt
Nederlandse vlag Resterende spoken
Nederlandse vlag Restspoken


          

Woordenboeken:

Woordenlijst:

Ghost
Een geest is een bovennatuurlijke entiteit waarvan wordt aangenomen dat het de geest is van een dode persoon of dier die aan de levenden kan verschijnen. Sommige mensen denken dat geesten rondspoken op plaatsen waar ze zijn gestorven of waar ze onafgemaakte zaken hebben. Geesten worden vaak geassocieerd met angst, mysterie en paranormale verschijnselen. Begrippen […]

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
MRU.INK: 12 Different Types of Ghosts No one believes in ghosts because it’s light, but deep down, they know ghosts don’t exist until the dark would surround them tight. Engelse vlag
Paranormal Authority: Types of Ghosts and Spirits The number of different types of ghosts and spirits and the ways they can attempt to make contact with the living may surprise you. Engelse vlag

Hashtags

#GhostStory   #Horror   #Paranormaal   

Interessante boek(en):