Off-Hand weapon

Wat betekent Off-Hand weapon?

Woordenboek Publicatie Off-Hand weapon op 03 mei 2023

Off-Hand weapon


Vrouw met een dolk
Vrouw met een dolk

Een off-hand wapen is een wapen dat je naast je hoofdwapen kunt gebruiken, zoals een dolk, een tweede shortsword (korte zwaard), een schild, een toverstokje of een boksbeugel.

Afhankelijk van het type off-hand wapen, biedt deze de volgende voordelen/nadelen in games:

  • Een schild biedt extra bescherming, maar is vaak zwaar en biedt tegenwerking wanneer je de vijand van een andere kant wil slaan.
  • Een extra dolk kan gebruikt worden om wat extra toe te steken en de vijand te verassen bij een zijsteek. Zeker wanneer er nog wat gif op de punt wordt gedaan, kan het extra schade aanbrengen bij de vijand.
  • Een toverstokje kan wat extra magische spreuken toevoegen aan de strijd. Uiteraard moet het karakter wel in staat zijn om magie te gebruiken, anders is het maar een dom stokje.
  • Een kruisboog of pistool kan gebruikt worden om op afstand nog wat schade toe te brengen aan een vijand.
  • Een boksbeugel kan nog wat extra schade toebrengen, zeker wanneer je een flinke stomp geeft in de nieren. Ook kan het helpen om een vijand even tijdelijk buiten gevecht te stellen, zodat je ongestraft kan doorvechten.

Een off-hand wapen wordt in de tweede wapenslot van het karakter gedaan. Wanneer het karakter een 2H wapen heeft, is het niet mogelijk om een off-hand wapen te gebruiken.

Weapon slots

Wapenslot 1Wapenslot 2
1HOff Hand
1H1HDual Wielding
2Hx
2H2HAlleen speciale karakters, zoals een Warrior (Fury).
Indeling van de weapon slots van een karakter.
Paladin Gratz met een schild als off-hand
De paladin in World of Warcraft kan naast een zwaard nog een schild als off-hand wapen hebben.

          

Woordenboeken:

Woordenlijst:

1H
Een one-handed wapen is een wapen dat je met 1 hand kunt gebruiken, zoals een zwaard, dolk, toverstok, pistool of bijl. In sommige games hebben 1H de volgende voordelen/nadelen ten opzichte van 2H wapens: De one-handed wapen wordt vaak in de primaire wapenslot gedaan. Daarnaast kan er een tweede one-handed wapen geplaatst worden in de […]

Hashtags

#Gaming