Ghoul

Wat betekent Ghoul?

Woordenboek Publicatie Ghoul op 03 mei 2023

Ghoul


Ghoul met baardje
Ghoul met baardje

Een ghoul is een wezen dat zich voedt met menselijk vlees, vooral van lijken of kinderen. De ghoul kan van gedaante veranderen en mensen lokken naar afgelegen plekken om ze te doden en op te eten.

Ghouls komen veel voor in volksverhalen, vooral uit de Arabische cultuur. Het is een demonisch of ondood wezen. Het wezen wordt vaak gezien als een soort Djinn, een bovennatuurlijk wezen uit de islamitische theologie. Ook wordt een ghoul gezien voor een verbrande duivel, verbannen uit de hemel.

De slachtoffers zijn meestal arm of ze zijn buiten de samenleving geplaatst. Ghouls zijn vergelijkbaar met andere monsters, zoals reuzen, ogers en oni’s.

Ghoul met een snack (mensenarm)
Met hun vlijmscherpe tanden en gekartelde klauwen zwerven de ghouls ’s nachts in groepen, gedreven door onverzadigbare honger naar het rottende mensenvlees.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag Ghoulia (vrouwelijk)


          

Woordenboeken:

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
D&D Beyond: Ghoul With their razor-sharp teeth and jagged claws, ghouls roam the night in packs, driven by an insatiable hunger for humanoid flesh. Engelse vlag
Wikipedia: Ghoul Een ghoul, grafschender of lijkenpikker is een fictief monster dat een rol speelt in veel volksverhalen verspreid over de wereld. Nederlandse vlag

Hashtags

#FantasyWezens   #Horror   #OndodeGasten   

Interessante boek(en):