Alt

Wat betekent Alt?

Woordenboek Publicatie Alt op 23 april 2023

Alt


Barbarian beu van karakterklasse
Barbarian beu van karakterklasse

Alt staat voor alternate character (alternatieve karakter). Wanneer een speler meer dan 1 karakter heeft op zijn account, dan spreekt met van alts.

Veel games bieden de mogelijkheid dat spelers meer dan 1 karakter aanmaken op het account. Bijna alle MMORPG’s (Massive Multiplayer Online Roleplaying Game) hebben die mogelijkheid.

Er zijn vele redenen waarom gamers meerdere karakters aanmaken op hun account. Enkele redenen kunnen zijn:

 • Gamers willen ook eens een andere klasse spelen, zodat ze bekend raken met deze klassen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld PvP speelt, dan leer je de aanvallen van de tegenstanders kennen.
 • Gamers willen wat meer afwisseling.
  Wanneer je altijd met 1 bepaalde klasse speelt, dan heb je te maken met het verhaallijn die die specifieke karakter volgt. Je mist dus al die andere verhaallijnen.
 • Gamers willen eens een andere karakter ras zijn.
  In RPG’s heb je de mogelijkheid om als mens, maar ook als elf, dwerg of totaal iets anders door het leven te gaan.
 • Games willen eens bij de vijand horen.
  De meeste games hebben bepaalde rassen/heerschappen oorlog met elkaar. Misschien wil je als gamer eens bij de vijand kijken hoe het daar naar toe gaat.
 • Gamers maken meerdere karakters aan om ze bepaalde functies mee te geven, bijvoorbeeld om kleding en wapens te maken of grondstoffen te verzamelen.

Speciale alts

 • Main
  Het hoofdkarakter van de gamer. Hiermee doet de gamer alles, de main heeft het beste gear (kleding/wapens) en haalt de meeste achievements (prestaties).
 • Bank alt of mule
  Een karakter die gebruikt wordt om de spullen te verzamelen en de bank te beheren. Vaak wordt deze karakter ook gebruikt om dingen te verkopen in de Auction House (veilinghuis).
 • Bot
  Een karakter dat wordt gebruikt om in chats te schreeuwen dat ze heel goedkoop aan goud kunnen komen of dat ze dungeon runs organiseren om aan bepaalde mounts (rijdieren) of speciale gear te komen. Uiteraard tegen betaling. Deze bots zijn over het algemeen verboden volgens het regelement, daarom worden deze bots regelmatig verwijderd en komen er nieuwe voor in plaats.
 • Professions alt
  Alts die gemaakt worden om bepaalde professions te beoefenen. Zo kan een alt de professie leatherworking uitvoeren om kleding met leer te maken of aan tailoring om tasjes te maken voor de alts of voor de handel.
 • Multibox
  Meerdere alts bij meerdere accounts. Hiermee gaat een gamer meerdere accounts bij 1 game aanmaken met ieder een alt. De gamer speelt met beide accounts tegelijk, waarbij het ene karakter de andere ondersteunt.
 • Alts voor add-on
  Voor het maken en debuggen van add-on (software toevoegingen aan games) worden alts van verschillende klassen en rassen getest of ze goed werken met de addon.

Iemand die meerdere alts onderhoudt, wordt een altoholic genoemd. In World of Warcraft kan je gebruik maken van de addon Altoholic, wat de voortgang van meerdere alts bij houdt.

Rassen in World of Warcraft
In World of Warcraft zijn er meer dan 26 speelbare rassen (incl. Allied Races) met ieder een eigen verhaallijn.
Klassen in World of Warcraft
In World of Warcraft zijn er maar liefst 13 verschillende klassen, waarbij iedere klasse zijn eigen aanvallen en vaardigheden heeft. Daarbij heeft elke klasse ook weer verschillende subklassen.
Meerdere alts op 1 account
De alts van de maker van deze woordenboek.

Synoniemen, volkstaal en eufenismen

Engelse vlag Alt char
Engelse vlag Alternate charackter
Nederlandse vlag Alternatief karakter
Engelse vlag Multi


          

Woordenboeken:

Gerelateerde websites

Externe linkBeschrijvingTaal
Curseforge: Altoholic add-on The add-on has been in development since December 2007 and was officially released in late March 2008. It provides you information about your alts (bags, mails, AH, etc...) without having to reconnect them all the time. Engelse vlag
Wikipedia: Alternate character This article is about the use of alternative characters in MUDs and MMORPGs. Engelse vlag
Wowpedia: Alt Alt is an abbreviation for alternate character. Engelse vlag

Hashtags

#Gaming   #RolePlayingGames   

Interessante boek(en):

Waarom is dit boek interessant?

In het boek Accidental Thief gaat de hoordrolspeler als thief (dief) door het leven. In het daarop volgende boek uit de boekenserie verandert de hoofdrolspeler in een warrior (soldaat). Het laatste boek van de serie moet hij verder gaan als Mage (magiƫr).